Nyheter 2019

             

        Brevikens     

kennel


               uppfödning sedan 1986

SVK:s uppfödarpremie i Brons 2013, Silver 2016 & Guld 2018

Du hittar oss även på

Reportaget från tidningen

 

Min Jakthund

2019-04-02


Underbara vår!!


Hänt en del sen sist...


Vi fick ner Malin och Hänke "Sir Hänry" på lite vårträning på fälten. Vi hann med både viltspårprov och en utställning där Hänke och Hebbe erhöll varsin 1:a ökl viltspår och på utställningen fick Hänke very good och Hebbe exc ck CACIB & BIR.


De är verkligen ganska lika de här pojkarna!


En inplanerad start av Gördis på SVK Södras vårprov fick tyvärr ställas in då hon skar upp tassen rejält ett par dagar innan provet.

Hebbe & Hänke "Sir Hänry"

Brevikens Hebbe

Brevikens Hänke " Sir Hänry"

2019-03-04


Nu har vi bestämt oss!!


Efter mycket funderande och analyserande har vi nu äntligen kommit fram till två saker, det ena är att para Brevikens Gördis och det andra är valet av hanhund, Låsahusets Djingis.


Du hittar mer info under fliken valpar.....

2019-01-11


Nytt år - nya möjligheter!


Vi blickar tillbaka med glädje på 2018 till att börja med...


SE UCh SE JCh  SE VCh MARKPR SE JV-15 SE V-17 Brevikens Gutta startar två gånger i ekl under året med två 1:a pris i elitklass och erhöll därmed sitt Svenska jaktchampionat på endast två starter.


SE UCh SE VCh SE JV-15 Brevikens Gördis startar flera gånger i elitklass och har erhållit ett 1:a pris, 2*2:a pris och ett 3:e pris och ett par EG och EFF.


SE VCh J Brevikens Gotthard med husse Ulf Ivarsson har erhållit ett 2:a pris i ökl.Han fick dessutom en fin 7:a på fält med tyvärr utan godkänt apportbetyg.


I H-kullen har J Brevikens Hänke "Sir Hänry"/Malin Britts erhållit ett 1:a pris i ukl samt J Brevikens Härje/Ida Larsson även de ett 1:a pris. Båda hundarna/förarna på sin hitills enda provstart!


Brevikens Hasse/Håkan Kristiansson och Brevikens Hebbe har genomför prov i eftersöksgrenarna med godkännt resultat, vi får se om de hinner utnyttja dem innan 2 årsdagen.


På viltspårprov i anlagsklass har Hasse, Hänke och Hebbe blivit godkända, Hebbe har dessutom fått ett 2:a pris i ökl.


Vänstervarven på utställning har det varit sparsamt med under året, där Hebbe erhållit excellent i juniorklass och Hänke smällde till med cert CACIB och BIM.


Att alla valpköpare hjälper till att meritera sina hundar är fantastiskt, både för mig som uppfödare och för rasen som helhet. En del av det resultatet blev att kenneln erhöll SVK:s uppfödarpremie i GULD 2018.


Inför 2019 har vi en planerad valpkull under vår/sommar att se fram emot, det är meningen att lilla Gördis ska paras, men vi har ännu inte helt klart med vilken hane. Är du intresserad av en ny jaktkamrat är du välkommen att höra av dig.En träningsträff under våren är också något vi jobbar för.Copyright © All Rights Reserved. Brevikens kennel, Agneta Ericsson, Gudmuntorp Lillarp 108, 243 96 Höör.

Tele: 070-399 97 20,

Uppfödning av strävhårig vorsteh